Tip Cerdas Minda Cara Islam

Assalamualaikum k,nur.. Saya ada masalah la k,nur tentang pembelajaran,saya tidak tahu macam mane hendak dicakapkan,saya memang lemah dalam pembelajaran,tiap2 kali saya hendak belajar memang selalu je xjadi,pada mulanya niat memang ada nak study sendiri,tp tak tahu tibe2 je tak jadi nak stdy sendiri,bila exam saje,saya selalu gagal,xpnh pun lulus,memang saya jelas tengok kawan2 yang lulus... Continue Reading →

Santai: Ruang Jemur Kain 3 Dalam 1

Penat dan letih menjadi Doktor Rohani tidak mengira masa. Saya mahu santaikan diri saya dan blog saya dari isu berat.    Kalau doktor jasmani tidak dapat lari dari masalah kesihatan diri.  Begitu juga saya.  Ada masa saya mahu rehatkan minda dan emosi saya dari memikirkan masalah ummah bila merasakan diri saya lemah.  Allah mahu ingatkan saya... Continue Reading →

Poligami: Perkara yang isteri perlu fikirkan

Assalamu’alaikum warahmatullah kepada semua pembaca dan khusus buat Ibu Anas dan Abu Hurairah,   Saya mengucapkan jazakumullah kepada dua sahabat ini yang sudi berkongsi ilmu dan pandangan di sini.  Saya amat-amat menghargainya.  Pandangan sahabat berdua banyak menolong meringankan minda dan perasaan saya yang sedang diuji dengan permasalahan poligami rakan-rakan.  Saya sendiri mencari pencerahan untuk menambah... Continue Reading →

Blog di WordPress.com.

Atas ↑