Menjalani Keyhole Surgery di Royal Melbourne Hospital

Bismillah

 

Baru sahaja tiba di rumah petang 27 Januari 2013, suami menerima surat dari Royal Melbourne Hospital menyatakan tarikh Keyhole Surgery untuknya ialah pada 31 Januari 2013.  Suami mengagak surat itu tiba sama ada hari Khamis atau Jumaat sebelumnya.  Kami ke Tasmania pada 22 Januari.  Waktu itu belum terima apa-apa surat.

Suami mengidap sakit batu karang hempedu.  Ia dikesan hujung Mei atau awal Jun 2012.  Lebih 6 bulan juga menunggu tarikh pembedahan.  Urusan booking tiket ke Tasmania dibuat lebih awal.  Maksudnya penyakit dikesan selepas urusan tempahan tiket selesai.

Perancangan menulis Travelog Tasmania terencat seketika.  Pun begitu, perjalanan masa dan pengalaman yang pelbagai memberi seribu warna hikmah yang tidak ternilai.  Saya bersyukur atas apa jua yang berlaku.  Alhamdulillah, alhamdulillah, alhamdulillah.

Selagi setiap sesuatu itu didatangkan Allah kerana menzahirkan perhatian dan kasih sayangNya pada diri, maka semua disambut dengan reda.  Alhamdulillah.

Hari ini saya mahu berkongsi sedikit tentang Keyhole Surgery atau Laparoscopy Surgery.

 

 

Ummu Abbas

26 Rabi’ul Awwal 1434H
8.21pm

Melbourne

One thought on “Menjalani Keyhole Surgery di Royal Melbourne Hospital

Add yours

  1. assalam…tumpang lalu dan tumpang tanya…akak, dkat melbourne rmai x rkyat malaysia?? dkat australia rmai x org islam?? senang x nak hidup di sana?? ada gangguan anti islam x??

    Mohon lihat entry yang di update ye.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

Blog di WordPress.com.

Atas ↑

%d bloggers like this: