Email Dicuri Orang

“Setiap yang berlaku ada hikmahnya”

MAKLUMAN:

SEMALAM ALAMAT EMAIL SAYA TELAH DICURI ORANG.  SEORANG SAHABAT SAYA TELAH MENERIMA EMAIL SPAM DARIPADA EMAIL ummuabbas@yahoo.com.  HARI INI SAYA SENDIRI TIDAK DAPAT MASUK KE EMAIL TERSEBUT.  JUSTERU ITU, SAYA INGIN MAKLUMKAN SEGALA KIRIMAN EMAIL DARI EMAIL ummuabbas@yahoo.com MULAI PETANG SEMALAM BUKAN DARIPADA SAYA. 

SAYA SEMPAT MEMBALAS DUA EMAIL PAGI SEMALAM IAITU KEPADA ummuafiq dan Katie.  JADI ITULAH KIRIMAN EMAIL TERAKHIR DARI SAYA.

AKIBAT DARI KEJADIAN INI, SAYA JUGA INGIN UMUMKAN MULAI HARI INI, SAYA TIDAK LAGI MENGGUNAKAN ALAMAT EMAIL ummuabbas@yahoo.com UNTUK DIHUBUNGI DARI PENGUNJUNG BLOG.

SAYA JUGA BERHARAP MENDAPAT MAKLUMAT DARI PENGUNJUNG BLOG YANG PERNAH BERHADAPAN DENGAN MASALAH SEPERTI INI BAGAIMANA CARA MENGATASI MASALAH INI.  BANYAK MAKLUMAT DALAM EMAIL TERSEBUT YANG MASIH SAYA PERLUKAN.

SEKIAN, HARAP MAKLUM.

TERIMA KASIH.

Inna lillahi wainna ilayhi raaji’un

ummuabbas

12 Julai 2009

4 thoughts on “Email Dicuri Orang

Add yours

 1. Assalamu’alaikum Wrt… Takziah atas kecurian email… ada sahabat shafa bgtau kalau setakat email dispam masih boleh diselamatkan, tp kalau password kak Nor tak boleh nak isi, kemungkinan besar orang tuh dah tukar password. agak sukar utk nak dapat balik email tu. tp shafa cuba minta tlg sahabat shafa utk usahakan.

 2. Apa khabar kak Nor…terima kasih kerana sudi membalas emel saya sebelum ini. Patutlah emel yg terbaru saya dapat dari alamat emel kak Nor tu lain benar isinya..jadi kak Nor tentu tak dapat emel balasan dari saya..sebab saya ada membalas emel kak Nor..apa pun terima kasih banyak banyak dan harap kak Nor sudi membalas emel saya lagi

 3. Salam Ummu Abbas,

  Saya pernah mengalami nasib yang sama di mana email saya telah dihijack dan password telah ditukar oleh si pencuri email ini.

  Apa yang saya lakukan adalah dengan cuba restore semula email tersebut dengan cara mengisi poskod rumah saya dan segala butir peribadi lain yang hanya diketahui oleh kita sewaktu mahu membuka akaun email baru ini.

  Alhamdulillah, oleh kerana saya mengisi poskod rumah saya dalam emel itu, akaun yahoo saya berjaya diselamatkan daripada tangan2 yang tidak berguna.

  Sekian maklumat,

  Wassalam

 4. salam.dalam 2 mggu kebelakangan nie saya tidak membuka akaun yahoo. pada suatu hari saya gagal utk login masuk kedalam yahoo.saya tidakj mengsyaki apa2 dan sehingga la mbr sy mbritau bahawa akaun sy telah d pishing.segala makumat berkaitan telah d ubah dan mnyukarkar sya utk mendapatkan semula akaun tersebut. ada sesiapa bole bantu sya?. d sini sya setakan akaun da kata laluan.
  kombat_ska@yahoo.com.my
  psswd sekumi

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

Blog di WordPress.com.

Atas ↑

%d bloggers like this: